20 מושגים בשפה הערבית לכבוד ט"ו בשבט

מושגים בערבית לקראת טו בשבט

צוות חיכמה – התכנית ללימוד ערבית אסף כ-20 מושגים בערבית של אמצעי התקשורת הקשורים לט"ו בשבט אשר חל לפני מספר ימים.

בשבוע האחרון חל חג (עִיד) ט"ו בשבט הלא הוא החמישה עשר לחודש שבט (אֶלְחַ'אמֶס עַשַר מִן שַהֶר שֻבַּّאט) בלוח השנה העברי (אַלְתַקְוִים אַלְעִבְּרִי). לחג סימנים, מסורות רבות והוא מסמל, בין היתר, את הקשר (אַלְעַלַאקַה) בין האדם לטבע ואת הקשר בין העם היהודי לארץ ישראל. על פי ההלכה (אַלשַّרִיעַה) והמנהגים (אַלתַّקַאלִיד) היהודיים, נהוג בחג זה לאכול אגוזים (גַ'וְז), פירות (פַוַאכִּהֻ), פירות יבשים (פַוַאכִּהֻ גַ'אפַّה) ובעיקר מ"שבעת המינים", אלו הם שבעת מיני גידולים אשר נשתבחה בהן ארץ ישראל (אַרְצ' אִסְרַאאִיל) ואלו הם: חיטה (קַמֶח), שעורה (שַעִיר), גפן (כַּרְמַה), תאנה (תִינַה), רמון (רֻמַّאנַה), זית (זַיְתוּן) ודבש תמרים (דִבֶּס).

לאחר עצמאות (אִסְתִקְלַאל) ישראל אימצה התנועה הציונית (אַלְחַרַכַּה אַלצַّהְיוּנִיַّה) את החג וכיום הוא מוכר כחג טבע (טַבִּיעה) אשר רבים מציינים אותו בנטיעת עצים (אַשְגַ'אר) ובעיסוק בענייני איכות הסביבה.